IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 11 август

07:58 | 11.08.06 г.
Преглед на печата за 11 август
И в ЕС ще бъдем сред най-бедните в Европа
 
в. Новинар
  
България ще остане сред най-бедните страни в Европа и след влизане на страната в общността. Това показва анализ на Международния валутен фонд (МВФ) за икономическото състояние на България, цитиран от радио Дойче Веле.
 
Анализът посочва, че дефицитът по текущата сметка е претърпял скок и през април т.г. е стигнал 14,6% от брутния вътрешен продукт (БВП). Страната става уязвима към външни икономически рискове и заради високия външен дълг, предупреждават анализаторите.
 
Депутатите забраниха такса електромер
в. Сега
 
С гласовете на БСП, опозицията и независими депутати вчера парламентът забрани на електроразпределителните предприятия (ЕРП) да събират такса за отчитане на електромерите. Идеята за забраната дойде от депутати от различни политически сили без НДСВ и ДПС.

В момента няма такса за отчитане на измерителните уреди, но от няколко месеца насам ЕРП-тата настояват да се въведе. В последно време енергийният регулатор е склонен да я разреши. Немската E.ON, която държи електроразпределението в Североизточна България, възнамеряваше да въведе такса от 1.50 лв. месечно за отчитане на електромер.
 
€ 3,5 млн. чакат Левски в Европа

Феновете в истерия, над 2000 са готови да тръгнат към Верона

в. Стандарт

България пее и пие от радост заради Левски. Победата с 2:0 над Киево доближи "сините" на една крачка от групите на Шампионската лига. Моментът е исторически. Никога български отбор не е бил толкова близо до участие в най-престижния клубен турнир в света. Евентуалният краен успех срещу италианския отбор има и своето финансово измерение, което е космическо за стандартите в България. При 130 лева пенсия и 345 лева средна работна заплата "синият" клуб може да спечели поне 3,5 млн. евро, ако бие шута на "летящите магарета" от Верона. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още