IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Холдинг Варна ще финансира бъдещите си инвестиции с издаване на облигации

Холдинговото дружество обяви неконсолидирана печалба от 6,968 млн. лв. за шестмесечието на 2006 г.

17:13 | 09.08.06 г.
Холдинг Варна ще финансира бъдещите си инвестиции с издаване на облигации

Холдинг Варна А АД-Варна свиква Общо събрание на акционерите на 25 септември, става ясно от съобщение на Българска фондова борса. По време на събранието акционерите ще гласуват за издаване на облигации и за промени в устава на дружеството.

Според Милчо Близнаков, изпълнителен директор на дружеството, “за момента няма конкретно решение за размера на облигационния заем, но той ще бъде в рамките от 14 до 23 млн. лв., колкото са собственият капитал и пазарната капитализация на холдинга.”

Средствата от емисията ще се насочат, както към настоящите дружества от портфейла, така и за придобиване на нови участия”, допълни Близнаков.

Последната дата за сключване на сделки, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в Общото събрание, е 7 септември.

Холдинг Варна А обяви неконсолидирана печалба от 6,968 млн. лв. за шестмесечието спрямо 2,471 млн. лв. положителен финансов резултат за същия период на 2005 г.

По време на днешната търговска сесия бяха изтъргувани 197 лота от книжата на дружеството на нива от 22,66 лв. до 23,20 лв., а средната цена отчете понижение от 0,48% до 22,99 лв. за брой.

Свързани компании:

Холдинг Варна AД(HVAR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още