IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ВАС потвърди победата на Фрапорт и БМ Стар за морските летищa

Срокът на концесията е 35 години, а предвидената инвестиция за развитие и модернизиране на летищата за срока на концесията е 403 млн. евро

16:11 | 09.08.06 г.
Автор - снимка
Създател
ВАС потвърди победата на Фрапорт и БМ Стар за морските летищa

Петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) потвърди определението на тричленен състав на съда, с което бе оставена без разглеждане жалбата на Ванси Консешънс и Ванси Еърпортс срещу решението на Министерски съвет за избор на обединението Фрапорт-БМ Стар за концесионер на летищата във Варна и Бургас. Това съобщиха днес от съда, уточнявайки, че решението не подлежи на обжалване.

Срокът на концесията е 35 години, а предвидената инвестиция за развитие и модернизиране на летищата за срока на концесията е 403 млн. евро. От тях 215 млн. евро са за летище Бургас, а 188 млн. евро – за летище Варна.

Концесионерът ще заплати еднократно концесионно възнаграждение в размер на 3 млн. евро.

За срока на концесията Фрапорт и БМ Стар ще заплащат годишно концесионно възнаграждение в размер на 19,2 на сто от приходите си вместо предварително определените 16,2 на сто. Заплащането ще става или на базата на общия размер на приходите от всички дейности за текущата година, или върху общия размер на всички такси на летищата и от дейностите на оператора – в зависимост коя от двете суми е по-голяма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:06 | 09.08.06 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още