IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Публичното предлагане на дялове на Алфа Индекс Toп 15 започва от 16 август

Портфейлът на Алфа Индекс Топ 15 ще следва структурата на индекса Дневник 15, в който влизат 15-те най-големи и най-ликвидни компании на българския капиталов пазар

18:15 | 08.08.06 г.
Публичното предлагане на дялове на Алфа Индекс Toп 15 започва от 16 август

На 16 август (сряда) ще стартира публичното предлагане на дялове на "Алфа Индекс Toп 15" - първият в България индексен договорен фонд, става ясно от публикация в Държавен вестник.

Портфейлът на Алфа Индекс Топ 15 ще следва структурата на индекса Дневник 15, в който влизат 15-те най-големи и най-ликвидни компании на българския капиталов пазар. Общата капитализация на първите 15 дружества в индекса по данни от края на днешната търговия е 5,34 млрд. лв. 

 “Досегашните наблюдения показват, че интересът към подобна инвестиционна схема ще е значителен. Още преди началото на публичното предлагане вече немалък брой инвеститори потърсиха контакт с нас за да получат повече информация и да питат кога могат да си купят дялове", споделя Петър Василев, инвестиционният консултант на дружеството пред Investor.bg.

“Според мен това което най-вече ще е интересно на инвеститорите е простотата и възможността във всеки един момент те да знаят какво има в портфейла на фонда и как се движи инвестицията им. Разбира се ниските разходи също са плюс. Що се отнася до възможността да се появят и още индексни фондове, базирани на други индекси, това в никакъв случай не ни притеснява, стига индексите да са добре структурирани и достатъчно представителни и да се изчисляват по ясен и прозрачен начин, допълни инвестиционният консултант.

До края на 2006 г. УД Алфа Асет Мениджмънт ЕАД възнамерява да предложи на инвеститорите договорен фонд, който да им позволи да се възползват от възможността за инвестиции в деривати на стоковите пазари, сподели наскоро в интервю за Investor.bg Петър Василев.

Алфа Асет Мениджмънт управлява и първия секторен договорен фонд на българския пазар, инвестиращ в акции на дружества със специална инвестиционна цел (АДСИЦ). Инвестиционната политика на Алфа Индекс Имоти включва до 90% инвестиции в акции и права, издадени от АДСИЦ, инвестиращи в имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:02 | 08.08.06 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още