IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Една сделка с правата на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт днес

Средствата от увеличението ще се използват за разширяване на комплекса от апартаменти Марина Кейп край Ахелой

16:49 | 08.08.06 г.
Една сделка с правата на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт днес

В единична сделка днес бяха изтъргувани 400 права от Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт, даващи възможност за участие в увеличението на капитала на дружеството на цена от 0,25 лв.

Търговията с правата продължава до 15 август под борсов код R3ICPD, а аукционът за неизползваните права е насрочен за 24 август. Срещу всяко право ще могат да се запишат 0,5 акции по номинална стойност 1,00 лв. и емисионна цена от 4,00 лв.

Средствата от увеличението ще се използват за разширяване на комплекса от апартаменти Марина Кейп край Ахелой, както и за застрояване на наскоро придобития парцел в Боровец.

При успешно увеличение дружеството ще набере 6,5 млн. лв., а капиталът на фонда ще нарасне от настоящите 3,25 млн. лв. на 4,875 млн. лв.

През март Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ сключи договор за банков кредит от 4 млн. евро със Стопанска и Инвестиционна Банка, като средствата ще бъдат изразходвани за финансиране изграждането на комплекса Марина Кейп.

По време на днешната борсова сесия се изтъргуваха 186 лота от книжата на дружеството на цена от 4,50 лв., без изменение спрямо 2 август, когато бе сключена предходната сделка по позицията.

Свързани компании:

Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ(ICPD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:54 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още