IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ХД Пътища отпуска кредити на четири от дъщерните си дружества

Пътностроителна техника ЕАД, Бургаспътстрой АД, Пътстрой ЕАД и Видапътстрой ЕАД ще получат кредити от компанията майка с падеж на 31 декември 2006 година

16:40 | 08.08.06 г.
Автор - снимка
Създател
ХД Пътища отпуска кредити на четири от дъщерните си дружества
ХД Пътища предостави заеми за оборотни средства на четири от дъщерните си дружества, гласи съобщение от БФБ – София.

Пътностроителна техника ЕАД, Бургаспътстрой АД, Пътстрой ЕАД и Видапътстрой ЕАД ще получат кредити от компанията майка с падеж на 31 декември 2006 година. Миналата седмица на Пътностроителна техника ЕАД е отпуснат и втори заем за оборотни средства с падеж на 25 декември 2012 година.

ХД Пътища притежава мажоритарни дялови участия в капитала на общо 14 дружества. Неконсолидираният финансов резултат на компанията за първото полугодие е отрицателен, в размер на 277 хил. лв., в сравнение с 304 хил. лв. за съответния период на миналата година.

През юли ХД Пътища сключи договор с Първа инвестиционна банка за отпускане на кредит за инвестиции, а през юни холдинговото дружество договори финансов заем с UBS AG – Швейцария. За април и май компанията сключи договор с Първа инвестиционна банка за отпускане на овърдрафт в размер на 8 млн. евро, предназначени за обезпечаване на плащанията по издадени от банката банкови гаранции и за оборотни средства.

Основният капитал на компанията е 432 хил. лв., разпределени в 17 280 акции, всяка с номинална стойност от 25 лв., а собственият възлиза на 3,46 млн. лв. “Бургаски корабостроителници” АД притежава 45,17% от капитала на ХД Пътища, докато други 24% са собственост на Вабо хит ЕООД.

Днес по позицията бяха прехвърлени 14 акции, при което цената им се повиши с 4,25% до средна цена от 3 401,79 за брой.


Свързани компании:

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още