IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От 17 август ще се търгуват правата на ФеърПлей Пропъртиc

Дружеството със специална инвестиционна цел увеличава капитала си двойно до 50,7 млн. лв., чрез издаването на 25,35 млн. акции с номинална и емисионна стойност от 1 лев.

12:00 | 08.08.06 г.
Автор - снимка
Създател
От 17 август ще се търгуват правата на ФеърПлей Пропъртиc

Търговията с правата от увеличението на капитала на ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ-София стартира на 17 август, става ясно от съобщение на дружеството публикувано от БФБ – София.

Дружеството със специална инвестиционна цел увеличава капитала си двойно до 50,7 млн. лв., чрез издаването на 25,35 млн. акции с номинална и емисионна стойност от 1 лев.

Акциите преди увеличението са също 25,35 млн., колкото са и издадените права, с присвоен борсов код R4FPP. Съотношение между издадените права и новите акции е 1 към 1, като капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 10 млн. акции.

Крайната дата за търговия на правата на борсата е 30 август 2006 г., а аукционът за неизползваните права е на 11 септември. Правата ще могат да се прехвърлят до 1 септември, като крайната дата за записване на акции от увеличението е 27 септември 2006 г.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да участва в увеличението на капитала, е 11 август 2006 г.

Борсовият член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, е ИП Сомони 2001 ООД, а банката, в която ще бъде открита набирателна сметка - ТБ Обединена Българска Банка АД.

Според Маню Моравенов, изпълнителен директор на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ, парите от поредното увеличение ще се използват както за продължаване на инвестициите в курортните комплекси Санта Марина край Созопол и Иван Рилски до Банско, така и за нови проекти.

Миналата седмица стана ясно, че Съветът на директорите на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ е взел решение за емитиране на 5-годишни облигации на обща стойност 4 млн. евро.

До момента днес са изтъргувани 10 825 акции на дружеството на средна цена от 1,65 лв. за брой, като офертите купува/продава са на нива от 1,62/1,65 лв. за брой.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още