IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правата на Юнивърсъл Пропъртис АДСИЦ минаха на 7 лв.

Вторичната търговия с правата продължава до 18 август

12:30 | 07.08.06 г.
Правата на Юнивърсъл Пропъртис АДСИЦ минаха на 7 лв.

Днес на Българска фондова борса се състоя смесен закрит аукцион за продажбата на 150 хил. права от първоначалното увеличение на капитала на Юнивърсъл Пропъртис АДСИЦ. На цена от 7 лв. се класираха шест от подадените днес поръчки, с което бяха продадени и всичките предложени за продажба права.

Вторичната търговия с правата продължава до 18 август, а крайната дата за записване на акциите от увеличението на капитала на дружеството е 14 септември 2006 г. Присвоеният борсов код на правата е R2UNIP.

Срещу всяко издадено право ще може да бъде записана една акция с номинална и емисионна стойност от 1 лев.

Дружеството със специална инвестиционна цел има закупено право на строеж на бизнес сграда в Дружба 1, както и поземлен имот в Люлин, който е в непосредствена близост до Кооперативен пазар. Намеренията на ръководството са офисите в Дружба да се отдават под наем, докато имотът в Люлин да се продаде.

Юнивърсъл ООД притежава 51% от Юнивърсъл Пропъртис АДСИЦ, ЗД Евроинс АД е с дял от 30%, докато останалите 19 на сто са собственост на физическо лице.

Свързани компании:

Юнивърсъл Пропъртис АДСИЦ-София(45U)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:15 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още