IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фондовете на Капман се похвалиха с най-добра доходност в бранша

Към днешна дата активите, управлявани от взаимните фондове на финансова група “Капман”, възлизат на 6.5 млн лв

12:03 | 07.08.06 г.
Фондовете на Капман се похвалиха с най-добра доходност в бранша

Взаимните фондове на финансова група „Капман” отчетоха най-добра доходност от началото на годината сред всички български колективни инвестиционни схеми. Инвестиционно дружество Капман Капитал е лидер сред балансираните фондове с доходност от 16.83% от началото на 2006 г., а договорен фонд “Капман Макс” е първенец сред фондовете, инвестиращи в акции с доходност в размер на 23.01%, или 47.07% на годишна база, показват изчисленията на дружеството.

Към днешна дата активите, управлявани от взаимните фондове на финансова група “Капман”, възлизат на 6.5 млн лв. Инвестиционно дружество “Капман Капитал” е набрало 4.7 млн. от тях, останалите 1.8 млн. лв. са на притежатели на дялове в договорен фонд “Капман Макс”.

Общо 38.39% от активите на “Капман Капитал” са съсредоточени в акции, а съответно 20.96% и 16.55% - в държавни ценни книжа и облигации. Малко над 24 на сто дружеството е разпределило в парични средства и техните еквиваленти. Над 76% от активите на “Капман Макс” са в акции, докато останалите 24 процента са в парични средства и техните еквиваленти.

Капман Капитал” и “Капман Макс” изчисляват нетна стойност на активите си два пъти седмично – вторник и петък.

Считано от петък (4 август) влязоха в сила новите правила за оценка на активите на ИД “Капман Капитал” и ДФ “Капман Макс”, които позволяват по-точното и актуално оценяване на портфейла на взаимните фондове. Правилата бяха въведени вследствие промяна в Наредба №25 за изискванията към дейността на инвестиционните дружества и договорните фондове, приета от КФН на 22 март тази година.

Чрез офисите на групата в София и Варна могат да бъдат купени или съответно продадени акции/дялове на взаимните фондове, както и да бъде получена допълнителна информация за тях. Акциите/дяловете се търгуват вторично и на Българска фондова борса-София.

Свързани компании:

ДФ Капман Макс(C8A1)

ДФ Капман Капитал(6C3)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:28 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още