IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

БТПП ще обучава кандидатите за финансиране за нови технологии

Размерът на финансовата помощ е от 10 000 до 50 000 евро

10:49 | 01.08.06 г.
Автор - снимка
Създател
БТПП ще обучава кандидатите за финансиране за нови технологии

На 3 август Българската търговско-промишлена палата (БТПП) организира информационен семинар, който цели да помогне на българските малки и средни предприятия за представяне на проектни предложения за финансиране по грантовата схема “Подкрепа за повишаване конкурентоспособността на българските предприятия” по Програма ФАР, компонент “Инвестиционна подкрепа”.

Целта на Грантовата инвестиционна схема е повишаване конкурентноспособността на българските фирми чрез насърчаване на инвестициите в нови технологии, с които да се повиши качеството на продукцията и се постигне по-висока продуктивност, съобщиха от БТПП.

По компонент “Инвестиционна подкрепа” са допустими дейности, свързани със закупуването на технологично оборудване ( вкл. лицензи, патентни права, софтуер и т.н.), което има пряко отношение към производствения процес на съответното предприятие.

В рамките на семинара ще се представят приоритетите, критериите за допустимост на проектните предложения и тяхната оценка, допустими разходи, формулярите за кандидатстване, подготовка на бизнес план, както и допълнителна информация относно отчети, плащания и промени в бюджета.

Размерът на финансовата помощ е от 10 000 до 50 000 евро, като тя не може да надхвърля 65 на сто от общата стойност на проекта.

В конкурса за получаване на гранта могат да участват малки и средни фирми от производствения сектор, регистрирани към 1 юли 2004 г., с годишен оборот за 2005 г., надвишаващ 100 000 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още