IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над два пъти нараства загубата на Уеб Медия Груп за шестмесечието

Значително нарастват обаче приходите на дружеството, които се повишават над 4 пъти до 154 хил. лева за първото полугодие от 26 хил. лева през сравнимия период на миналата година

16:08 | 28.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Над два пъти нараства загубата на Уеб Медия Груп за шестмесечието

Загубата на интернет компанията Уеб Медия Груп е нараснала над два пъти за шестмесечието до 36 хил. лева в сравнение с реализираната за същия период на миналата година загуба в размер на 15 хил. лева, показва отчетът на дружеството, предаден на БФБ-София.

Значително нарастват обаче приходите на дружеството, които се повишават над 4 пъти до 154 хил. лева за първото полугодие от 26 хил. лева за сравнимия период на миналата година. Ръстът на приходите почти изцяло се предопределя от повишението на приходите от услуги, както и отчитането на 12 хил. лева на приходи от лихви.

В същото време рязко се увеличават и разходите на дружеството. Те се повишават до 190 хил. лева от 41 хил. лева през първите шест месеца на миналата година. В основата на повишението на разходите стоят тези за външни услуги, които се увеличават до 108 хил. лева от 27 хил. лева година по-рано. До 52 хил. лева се повишават и разходите за възнаграждения спрямо 9 хиляди лева за първото шестмесечие на миналата година.

Компанията е с основен капитал в размер на 1.42 млн. лева и собствен към края на месец юни в размер на 1.46 млн. лева.

Понижение към края на първите шест месеца бележат паричните средства на компанията до 414 хил. лева от 547 хил. лева към края на миналата година.

Днес сделки с акциите на дружеството не бяха сключени, като офертите в края на деня приключиха при нива от 0.84 лв. купува и липса на оферти продава. За последните шест месеца акциите на дружеството са се понижили с 20.6%.

Свързани компании:

Уеб Медия Груп АД(WMG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:24 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още