IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Солвей Соди купува високотехнологичен котел за 60 млн. долара

Договорът е резултат от обявената инвестиционна програма за обновяване на съществуващата топлоцентрала в девненския завод

12:33 | 28.07.06 г.
Солвей Соди купува високотехнологичен котел за 60 млн. долара

Заводът на Солвей Соди в България е сключил договор с полската Foster Wheeler Energia Polska Sp., собственост на Foster Wheeler Ltd., за изграждане и доставка на високотехнологичен котел с циркулиращ кипящ слой (CFB), съобщи Business Wire. Стойността на контракта е на стойност 60 млн. долара (48 млн. евро).

Договорът е резултат от обявената инвестиционна програма на Солвей Соди през месец май за обновяване на съществуващата топлоцентрала в девненския завод. Когато проектът бъде завършен, топлоцентралата ще произвежда пара и електричество за завода.

Задълженията по договора на Foster Wheeler обхващат проектирането и доставката на котела и други съоръжения. Работата по проекта вече е започнала, като се предвижда котелът да заработи в края на 2008 година.

Според главния изпълнителен директор на Foster Wheeler Джеймс Стоун CFB технологията се търси поради това, че тя дава възможност за използване на различни горива и поради способността и контролира вредните емисии при нисък разход.

Foster Wheeler Ltd е световна компания, извършваща широк кръг от инженерни, производствени и доставни дейности в индустрии като химическата, енергийната, биотехнологичната, фармацевтичната и други. Компанията е базирана в Хамилтън, Бермудските острови.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:29 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още