IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Еър Байтс България купи софийски LAN оператор

Според компанията на пазара е нужна консолидация, планират се нови закупувания в София и страната

12:23 | 25.07.06 г.
Еър Байтс България купи софийски LAN оператор

Компанията „Еър Байтс България“ ЕООД придоби мрежата на българския интернет доставчик „Бали Студио“ ООД, която има покритие в 10 жилищни квартала на София - Илинден, Света Троица, Гевгелийски, Надежда, Хаджи Димитър, Стефан Караджа, Суха река, Лозенец, Лагера и Овча купел. Това съобщиха от дружеството на проведена днес пресконференция.

След прехвърлянето „Еър Байтс България“ ЕООД ще поеме управлението на мрежата и ще инвестира в подобряването на сигурността, скоростта и качеството на предлаганите интернет услуги. За тази цел компанията планира да развива мрежовата инфраструктура и да разшири покритието. От дружеството заявиха, че сумата по закупуването остава конфиденциална.

„Бали Студио“ ще продължи да отговаря за поддържането на мрежата си. Поради промяната в собствеността е необходимо клиентите на „Бали Студио“ да подпишат договори с „Еър Байтс България“, като условията и скоростите за достъп по тях ще останат същите като сегашните.

От компанията заявиха, че няма да има промени в цените на предоставяните услуги през следващите няколко месеца. Увеличение в тарифите на по-късен етап пък ще бъде съпътствано с подобряване на качеството на интернет услугите.

След придобиването „Еър Байтс България“ предлага пет основни продуктови пакета на клиентите на LAN мрежата си в София. Предложенията на компанията за международен интернет трафик варират от 40 кВ/s с цена от 17 лева на месец до 1280 кВ/s с месечна такса от 140 лева.

Локалните интернет мрежи в момента имат най-голям дял от пазара на интернет услуги в София и в страната, но този пазар е много динамичен и конкурентен. Необходима е консолидация, за да могат операторите на LAN мрежи да устоят на конкуренцията в средносрочен период като предлагат по-високо качество и разнообразие на продуктите и услугите а клиентите“, заяви Клаус Хансер, управляващ директор на „Еър Байтс България“. Той добави, че компанията ще продължи да разширява покритието си в София и в страната чрез придобиване и разширяване на вече съществуващи интернет мрежи.

"Еър Байтс България" ЕООД е създадена през 2005 година. Компанията e част от холдинг, който обединява шест компании с име Air Bites, специализирани в предоставянето на интернет услуги в Централна и Източна Европа. "Еър Байтс" има офиси в София и Варна и планира скоро да открие клонове в Бургас и Пловдив.

Компанията притежава лицензи за предоставяне на телекомуникационни услуги както чрез фиксирана, така и чрез безжична мрежа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:00 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още