IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 24 юли

07:48 | 24.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 24 юли
Британска стена пред наши работници
в. Сега
 
Съществува реална опасност Великобритания да затвори пазара си на труда за българи и румънци след присъединяването на двете държави към ЕС. Британското вътрешно министерство е изготвило черен списък с 45 000 граждани на двете страни, повечето от които са заподозрени в принадлежност към престъпни групировки или представляват риск за сигурността, съобщи вчера в. "Сънди Таймс".

Заради опасността имигрантите от София и Букурещ да внесат на острова престъпност и корупция министри от кабинета на Тони Блеър обмислят евентуална забрана за българи и румънци да работят във Великобритания, пише изданието. Обединеното кралство е сред 7-те стари членки на ЕС, които сега не използват възможността за определен период да ограничат достъпа на работници от новоприетите държави в съюза.
 
Нова ТЕЦ ще тушира енергийния недостиг
в. Сега

Италианската ЕНЕЛ и НЕК работят по предпроектно проучване за нова електроенергийна мощност. Идеята е двете компании заедно или само ЕНЕЛ да изгради два блока по 300 мегавата.

Бъдещата ТЕЦ трябва да помогне за преодоляване на очертаващия се енергиен недостиг. Само от началото на годината потреблението на ток средно напрежение е скочило със 7%, съобщи Лилия Иванова, финансов директор на НЕК. Преди дни от ЕРП "София област" пък обявиха, че за второто полугодие ще имат нужда от 11% повече ел. енергия от заявеното, допълни Иванова.
 
Гарите на тезгяха заради сгрешен закон
в. Стандарт

Жп гарите ще се продават. Това става ясно от одобрения от правителството проект за промяна на Закона за жп транспорт, който бе внесен в парламента през миналата седмица. В него - случайно или не, е отпаднал текстът, който досега регламентираше собствеността на гарите като публична държавна, която не може да бъде продавана. Следователно излиза, че сградите, свързани с управлението на движението на влаковете, с безопасността и с други технологични операции по експлоатацията на жп инфраструктура, ще бъдат сложени на тезгяха.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още