IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Евроком Кабел ще предлага IP телефония, консолидацията в сектора продължава

Компанията се превърна в лидер на пазара на кабелните услуги, придобивайки на 7 юли 2006 най-големия пловдивски оператор Еуроком Пловдив

18:55 | 21.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Евроком Кабел ще предлага IP телефония, консолидацията в сектора продължава

До края на годината „Евроком Кабел Мениджмънт България” ЕООД, което през юни 2005 г. стана собственост на инвестиционния фонд Warburg Pincus, планира да пусне IP телефония, съобщиха от дружеството.

Това е попълнението, което ще оформи пакетната оферта на “тройната услуга”- телевизия, интернет и телефон от един доставчик. Вече са факт техническата готовност и договорите за взаимна свързаност с БТК и мобилните оператори. В момента услугата е в тестов период, уточниха от Евроком.

Компанията се превърна в лидер на пазара на кабелните услуги, придобивайки на 7 юли 2006 най-големия пловдивски оператор Еуроком Пловдив, като сделката вече получи разрешение от Комисията за защита на конкуренцията. От Евроком заявиха за Investor.bg, че сумата по закупуването е конфиденциална.

Освен класическата услуга “кабелна телевизия” операторът предлага и високоскоростен достъп до интернет, достъп до интернет с локално покритие- ЛАН, цифрови програми.

Пазарът на кабелни услуги в България и региона на Централна и Източна Европа като цяло се разраства бързо и ние очакваме да получим водеща роля в очакваното индустриално консолидиране, заявяват от собственика на Евроком - Warburg Pincus.

От 1997 г. досега фондът е инвестирал приблизително 270 милиона долара в сектори като фармацевтиката, медията, телекомуникационните връзки и информационните технологии в Полша, Чехия, Словакия и Русия.

От 70-те години на миналия век Warburg Pincus е направил приблизително 70 медийни инвестиции, които възлизат на около 2.2 милиарда долара. Вложенията в сектора в Европа включват Comcast UK Cable Partners, London Weekend Television, Channel 5 Broadcasting, Aegis, Loyalty Management Group Ltd, RBMH.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:30 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още