IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Обучават малки и средни фирми по грантова схема Конкурентоспособност

Общият бюджет на проектите е 8,74 млн. евро

17:27 | 21.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Обучават малки и средни фирми по грантова схема Конкурентоспособност
Собствениците на малки и средни фирми в България могат да участват в семинари на Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ), посветени на подготовката на проекти по грантова схема "Конкурентоспособност", с общ бюджет 8,74 млн. евро.

Между 24 и 31 юли в областите Враца, Велико Търново, Варна, Бургас, Пловдив и София ще се състоят информационните дни, съобщават от пресцентъра на министерството.

Предприятията от производствения сектор могат да кандидатстват за безвъзмездна помощ в размер не по-малко от 10 000 евро и не повече от 50 000 евро. Размерът на безвъзмездната помощ не може да надхвърля 65 на сто от общата стойност на проекта. Чрез схемата предприятията ще получават финансова подкрепа за обновяване на технологичното оборудване, за
консултантски услуги и професионално обучение за персонала.

Семинарите са част от осъществяването на грантовата схема "Конкурентоспособност", чието начало бе обявено в началото на юли от министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров. Организатори на информационните дни са МИЕ в качеството си на Изпълнителна агенция по програма ФАР и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, която е звено за изпълнение на проекта.

Грантовата схема "Конкурентоспособност" е част от по-големия проект на Министерството на икономиката и енергетиката по програма ФАР "Подкрепа за повишаване на конкурентоспособността на българските предприятия".

През 2006 година вече започнаха първите две схеми от големия проект на министерството по програма ФАР "Подкрепа за повишаване на конкурентоспособността на българските предприятия" – Грантова схема за публично-частно партньорство и Консултантска грантова схема.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:19 | 02.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още