IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Филип Морис пак стъпи в България

Дъщерна компания на групата започва продажба на марките Marlboro и Parliament у нас

16:16 | 20.07.06 г.
Андрей Василеску и Ричард Морган. Снимка: Филип Морис България
Андрей Василеску и Ричард Морган. Снимка: Филип Морис България

Филип Морис България ЕООД, дъщерна компания на Филип Морис Интернешънъл, обяви днес, че от следващия понеделник започва продажба в България на Marlboro и Parliament. Цените на продуктите ще са съответно от 4.50 и 5 лв. И двата продукта ще бъдат произвеждани във фабрики на Филип Морис Интернешънъл, съответно в Холандия и в Германия.

Реално това е повторното стъпване на Филип Морис в България, след като преди  четири години компанията се оттегли от страната заради огромната контрабанда на продуктите й.

Ричард Морган, управляващ директор на компанията за България и Румъния заяви на пресконференция, че не може да даде конкретна прогноза за очаквания пазарен дял на компанията. Той не отговори и на въпроса дали се очаква компанията да започне свое производство в България, но шеговито попита дали според присъстващите журналисти ако България влезе в ЕС, Булгартабак ще открие в Европа своя фабрика.

Морган уточни за Investor.bg, че в момента екипът на компанията в България се състои от 17 човека, но е твърде вероятно да се разшири, ако Филип Морис България пожъне успех на българския пазар.

Той също така прогнозира, че цените на цигарите в България ще продължат да нарастват.

Андрей Василеску, мениджър на Филип Морис България, от своя страна, заяви, че подготовката им за стъпването на българския пазар е продължила 6 месеца, а точно този момент са избрали за навлизане в страната заради все по-сигурното й членство в ЕС.

Национален дистрибутор на Филип Морис България ще бъде Kaven Orbico, компания с опит в дистрибуцията на много категории продукти в много страни от Балканския регион, в това число и България.

Филип Морис България е със седалище в „East Park Trade Center” в София и е дъщерна компания на Филип Морис Интернешънъл с централа в Лозана, Швейцария, която държи 15% дял от международния пазар на цигари за 2005 г. Търговските марки на компанията, водеща сред които е Marlboro, се продават в повече от 160 страни по света. Компанията Филип Морис Интернешънъл е основна част от Altria Group, Inc.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още