IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инвестират над 2 млн. лв. в IT система за ЕРП-тата в Западна България

Системата ще помогне в бъдеще потребителите на територията на Западна България да бъдат обслужвани във всяко от подразделенията на трите дружества независимо чии клиенти са

14:30 | 20.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Инвестират над 2 млн. лв. в IT система за ЕРП-тата в Западна България

Над 2 млн. лв. ще инвестира CEZ в трите си ЕРП-та у нас (в столицата, София област и Плевен) за внедряване на нова информационна клиентска система, чиято цел е да осигури безпрепятствено прехвърляне на данни между клоновете на дружеството и да подобри нивото на обслужване, съобщиха от компанията.

Въвеждането на системата вече е започнало в Електроразпределение София Област, като се предвижда тя да заработи и в трите електроразпределителни дружества до края на месец ноември тази година.

Системата ще помогне в бъдеще потребителите на територията на Западна България да бъдат обслужвани във всяко от подразделенията на трите дружества независимо чии клиенти са. Те ще имат възможност да получават навременна информация, както и да заплащат месечната си сметка от всяка точка на Западна България.

Това ще доведе до значително улесняване на клиента в отношенията му с Електроразпределение”, уточнява изпълнителният директор на Електроразпределение София Област Георги Карагутов. В момента потребителите от едно дружество не могат да се възползват от услугите на друго.

Трите дружества, собственост на CEZ Group от ноември 2004 г., обслужват приблизително 1,9 млн. клиенти в западната част на България, а общите им годишни продажби на електроенергия възлизат на около 7,8 ТWh. През втората половина на 2005 година бе създадена и фирмата за търговия с електроенергия CEZ Трейд България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:54 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още