IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стара планина Холд и Доверие ще се търгуват на по-горен сегмент от 25 юли

Съветът на директорите на БФБ – София взе решение за преместване на акциите на Стара планина Холд и Доверие обединен холдинг от Офицален пазар, Сегмент „С“, на Официален пазар, сегмент „В“

11:42 | 20.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Стара планина Холд и Доверие ще се търгуват на по-горен сегмент от 25 юли
Съветът на директорите на БФБ – София взе решение за преместване на акциите на Стара планина Холд и Доверие обединен холдинг от Офицален пазар, Сегмент „С“, на Официален пазар, сегмент „В“, съобщиха от борсата.

Датата, от която двете емисии ще се търгуват в по-горния сегмент, е 25 юли (вторник).

Миналата седмица директорът за връзки с инвеститорите на Стара планина Холд Николай Митанкин заяви, че преместването на по-горен сегмент още веднъж показва доброто корпоративно управление, което дружеството осъществява. Според него, добрата консервативна политика, която холдингът води, дава резултат и за момента не се предвижда преструктуриране на портфейла. На 15 септември ще стартира изплащане на нетен дивидент от дружеството за 2005 година в размер на 0,1281 лв. на акция.

Днес акциите на Стара планина Холд регистрираха лек ръст от 0,35% до средна цена от 17 лв. за брой, докато тези на Доверие обединен холдинг се понижиха с 0,69% до 2,87 лв.




 
 

Свързани компании:

Стара планина холд АД(SPH)

Доверие Обединен Холдинг АД(DUH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:27 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още