IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Общо 160 хил. лв. санкции за имитация на детски шампоан “Па-Па”

Проучването на КЗК е установило, че “Търговска къща Славков-90” произвежда, а “Ти Ейч Ес - Козметикс” предлага на пазара, детски шампоан в характерната за продукта на молителя опаковка

18:07 | 19.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Общо 160 хил. лв. санкции за имитация на детски шампоан “Па-Па”

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи две имуществени санкции по 80 000 лв. на “Ти Ейч Ес - Козметикс” ЕООД, Плевен и на ЕТ “Търговска къща Славков-90 – Венцислав Славков”, Плевен за имитация на марката детски шампоан „Па-Па“, съобщиха от комисията.

Производството е образувано по молба на производителя “Ален мак” АД, Пловдив, който държи правата над марката.

Проучването на КЗК е установило, че “Търговска къща Славков-90” произвежда, а “Ти Ейч Ес - Козметикс” предлага на пазара, детски шампоан в характерната за продукта на молителя опаковка. Флаконът е с цилиндрична форма, жълт цвят и червена капачка. Използвани са едни и същи надписи на български и руски език, изписани с еднакъв червен цвят. Присъства и отличителният белег на шампоан “Па-Па”, пате с широко разтворени ръце и човка, макар и стилизирано по различен начин.

Комисията счита, че разликите в оформлението на двата продукта са незначителни и целят да създадат убеждение у потребителите, че са произведени от една и съща фирма. Подобно сходство не би могло да бъде случайно и е в състояние да доведе до увреждане интересите на “Ален мак” АД, заключават от регулаторния орган.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:37 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още