IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МРРБ обявява търг за изпълнители за пътища в пограничните райони

Тръжните процедури са за набиране на изпълнители за рехабилитация на пътища към Турция, Гърция и Румъния

16:46 | 19.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
МРРБ обявява търг за изпълнители за пътища в пограничните райони

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) обявява тръжни процедури за набиране на изпълнители за няколко пътни обекта – отсечка от E-87 Малко Търново – ГКПП с Република Турция и обходен път на Малко Търново, пътна връзка Плевен – Никопол и част от път Е-80 – връзка на Ново село с магистрала Марица, съобщават от институцията.

Новият път от Малко Търново до ГКПП с Турция ще е дълъг 3,5 км. В рамките на проекта е и строителството на обходен път на Малко Търново с дължина 0,452 км. Проектът предвижда и строителството на трета лента за тежки МПС по цялата дължина на пътя.

Изпълнителят на новия път по Е-87 ще се избира чрез местен открит търг, като финансирането е по програма ФАР-ТГС между България и Турция, добавят от МРРБ. Крайният срок за подаване на офертите за този проект е 19 септември 2006 година в министерството.

Чрез международен открит търг ще се избира изпълнител за рехабилитацията на второкласния път Плевен – Никопол. Рехабилитираният участък е проектиран за скорост 60-80 км/ч. и преминава през 6 селища. Рехабилитацията ще уеднакви условията на трафик и безопасност в секцията на пътя и ще го приведе към изискванията на европейските стандарти. Този проект се финансира по програма ФАР – ТГС с Румъния. Крайният срок за подаване на офертите е 20 октомври 2006 година в МРРБ.

По програма ФАР-ТГС с Гърция ще се строи второкласен четирилентов път между Ново Село, близо до Свиленград, и магистрала Марица. Новият участък ще е естествено продължение на новопостроения четирилентов път от КПП Ново село-Омерион, Гърция, до Ново Село. Отсечката е проектирана за скорост от 80 км/ч. и ще има подходяща за тежкия трафик настилка. Ще бъде построен мост над река Марица с дължина 309 м. Изпълнителят ще се избира чрез международен открит търг. Оферти за този проект ще се приемат също до 20 октомври 2006 година в министерството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още