IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

БТК с нов главен изпълнителен директор

До момента се изтъргуваха 291 478 акции на дружеството, при което средната им цена се понижи с 0,1% до 9,98 лв. за брой

10:00 | 19.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Мартин Щауб. Снимка: БТК
Мартин Щауб. Снимка: БТК
Мартин Щауб е новият Главен изпълнителен директор на Българската телекомуникационна компания (БТК), след като договорът на досега изпълняващия длъжността Денис Уолах изтече, съобщиха от компанията.

Швейцарецът Мартин Щауб има над 20 години опит в областта на телекомуникационните и информационните технологии. Завършил е Цюрихския университет и университета в Харвард. От януари тази година е Главен директор „Пазари на фиксирани услуги” в БТК.

Преди това е работил като независим консултант в областта на информационните и комуникационните технологии и е бил Главен оперативен директор на TDC Switzerland. Там той е отговарял за отдел „Отчет на приходите” за национални и международни бизнес клиенти, включително и мобилни услуги. Работил е и като Главен финансов директор на Digital, Швейцария и Compaq, Германия.

По думите на Щауб БТК ще продължи да инвестира в развитието на служителите си и все повече ще разчита на българските професионалисти в дейността си. Той е очертал като приоритети за компанията през следващите месеци предоставянето на по-достъпни услуги за българския пазар, повишаването на качеството на услугите за малките и средни предприятия, както и предлагането на комплексни и завършени телекомуникационни решения за корпоративните клиенти на БТК.

От компанията подчертават, че по време на управлението на Денис Уолах БТК е постигнала съществени успехи в развитието си.

До момента се изтъргуваха 291 478 акции на дружеството, при което средната им цена се понижи с 0,1% до 9,98 лв. за брой.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:51 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още