IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оргахим разработи устойчиви бои за пътни маркировки

Досега в София са очертани в цвят 20 проблемни кръстовища, като техният брой ще достигне 100

14:18 | 18.07.06 г.
Оргахим разработи устойчиви бои за пътни маркировки
"Оргахим" АД разработва нова технология за полагане на дебели термопластични бои за улични пешеходни пътеки, които имат износоустойчивост дори до 10 милиона преминавания на автомобили, съобщи директорът на дружеството Иван Соколов, цитиран от Dnes.bg. 

За поставяне на термопластичните бои на уличните платна сега в България има само две машини, които са много скъпи и затова Оргахим прави проучване за предварително изработване в цеховете на готови тримилиметрови ленти от термопластични бои, които ще се залепват чрез загряване на място, обясни директорът.

Иван Соколов съобщи още, че в Германия боя за хоризонтална пътна маркировка на Оргахим се изпитва успешно за слабо изтриване от преминаване на три милиона автомобили и се очакват положителни резултати при преминаване на четири милиона коли.

Тестовете се извършват от Института по окачествяване БАСТ- Германия, който е един от малкото в Европа, оторизирани да дават сертификати за качество.

Оргахим и Община Русе осъществяват кампания за поставяне на нови пътни маркировки в града по националната инициатива за безопасност на движението. Компанията дари бои за пътна маркировка, техника и специалисти за около 40 хил. лв.

Досега в София са очертани в цвят 20 проблемни кръстовища, като техният брой ще достигне 100. Вече започна полагането на пътна маркировка и в Пловдив. В Русе са определени от общинската администрация 20 кръстовища.

Това са най-натоварените места, където има детски площадки, учебни заведения и градини и малчуганите са подложени на риск от преминаващи превозни средства, обясни Иван Соколов. За Русе пешеходните пътеки са в жълт цвят, с поставени перли за по-добро светлоотразяване.

Днес по позизицията бяха изтъргувани 10 броя на цена от 82,00 лв., или с 1,20% по-ниско от предходната сесия.

Свързани компании:

Оргахим АД(5ORG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още