IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акциите на Финтекско ще се търгуват на борсата от 20 юли

Книжата на компанията ще бъдат регистрирани за търговия на „Неофициален пазар на акции“, като присвоеният борсов код е FTXCO

13:12 | 18.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Акциите на Финтекско ще се търгуват на борсата от 20 юли
Акциите на Финтекско АД ще се търгуват на БФБ-София от 20 юли, гласи съобщение, публикувано на сайта на борсата.

Книжата на компанията ще бъдат регистрирани за търговия на „Неофициален пазар на акции“, като присвоеният борсов код е FTXCO. Размерът на капитала на дружеството е 686 хил. лв., разпределни в 685 857 акции, всяка с номинална стойност от един лев.

През юни КФН потвърди и проспект за първично публично предлагане на акции на Финтекско, като за записване ще бъдат предложени 2 057 571 нови акции с номинална и емисионна стойност от 1 лев всяка една. С увеличението капиталът на дружеството ще надхвърли 2,74 млн. лв.

В началото на миналата седмица от компанията обявиха, че с набраните средства от увеличението ще бъдат закупени два етажа от индустриална сграда в столичния квартал Овча Купел. Дружеството възнамерява да обособи двата етажа като индустриални складови помещения, които да отдава под наем.

По данни на информационния регистър АПИС физически лица притежават 83,23% от капитала на Финтекско, а най-големият акционер е Калиман-РТ АД, притежаващ дял от 15,86%.


Свързани компании:

Софарма логистика АД(6SL)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още