IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преструктурирането на Булгартабак приключва до края на годината

Продажбата на Пловдив-Ю.Гагарин-БТ АД се очаква да стартира в началото на септември

17:22 | 17.07.06 г.
Преструктурирането на Булгартабак приключва до края на годината

Очаква се преструктурирането на Булгартабак холдинг да завърши до края на годината, като в неговия състав е възможно да останат само двете цигарени фабрики София-БТ АД и Благоевград-БТ АД, както и тютюнопреработвателното дружество Плевен-БТ АД.

Продажбата на Пловдив-Юрий Гагарин-БТ АД се очаква да стартира в началото на септември, като в момента се очаква решението на консултанта относно размера на мажоритарния пакет от акции на дружеството, който ще бъде пуснат за продажба през Българска фондова борса-София АД.

Както бе съобщено в събота, на работна среща с изпълнителния директор на Булгартабак-холдинг АД, членове на Управителния съвет, директори и ръководители в структурата на Булгартабак холдинг АД и изпълнителни директори на някои от дъщерните дружества бе представена идеята на ръководството на холдинга във връзка с процеса на преструктуриране на Булгартабак, отнасяща се до това двете цигарени фабрики Пловдив-БТ АД и Слънце-Стара Загора-БТ АД да бъдат предложени за продажба с лиценз за производство на цигари, но без правото да произвеждат марки на Булгартабак-холдинг АД.

Изпълнителният директор Христо Лачев поясни, че идеята е обсъдена на експертно ниво с представители на Министерство на икономиката и енергетиката и синдикатите, но все още не е получено тяхното официално становище по въпроса.

Днес акциите на Пловдив-Юрий Гагарин, Пловдив-БТ, Слънце-Стара Загора и Булгартабак холдинг регистрираха повишения, докато София-БТ приключи търговската сесия на отрицателна територия. Сделки с книжата на Благоевград-БТ и Плевен БТ не се сключиха по време на търговската сесия.

Свързани компании:

Слънце Стара Загора-Табак АД(SUN)

Плевен-Булгартабак АД (отписано)(4PQ)

София-БТ АД(3JU)

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Благоевград-БТ АД(55B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:45 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още