IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КРЗ Одесос свиква извънредно ОСА по искане на Холдинг Варна А

На събранието ще бъдат предложени за гласуване промени в Съвета на директорите, както и увеличение на капитала със собствени средства, чрез преобразуване на цялата неразпределена печалба на дружеството.

17:09 | 17.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
КРЗ Одесос свиква извънредно ОСА по искане на Холдинг Варна А

Кораборемонтен завод Одесос АД свиква извънредно Общо събрание на акционерите на 16 септември по искане на Холдинг Варна А АД, което притежава дялово участие от над 5%, съобщи БФБ – София.

На събранието ще бъдат предложени за гласуване промени в Съвета на директорите, както и увеличение на капитала със собствени средства чрез преобразуване на цялата неразпределена печалба на дружеството.

На събранието ще бъде предложено още да бъдат отменени решенията на Общото събрание от 17 юни за обратно изкупуване на до 3% от капитала на КРЗ Одесос и за продължаване на договора за финансов брокераж с КРЗ Инвест АД.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 30 септември при същия дневен ред. Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството, даващи право на глас, е 30 август 2006.

Холдинг Варна А намали дяловото си участие в капитала на КРЗ Одесос от 16,06% до 5% в края на юни, а Централна кооперативна банка закупи 9,22%. КРЗ Инвест притежава дял от 43,36 на сто.

Според данните от междинния неконсолидиран отчет на дружеството финансовият резултат за първото тримесечие на 2006 година е отрицателен, в размер на 372 хил. лв., в сравнение с 238 хил. лв. за съответния период на миналата година. Неразпределената печалба на КРЗ Одесос към края на миналата година възлиза на 18,21 млн. лв., което означава, че основният капитал на компанията може да бъде увеличен до 31 пъти.

Днес по позицията бе отчетен лек спад от 0,64% до 125 лв. при изтъргувани 990 броя. Офертите са на нива от 124,19 лв. „купува“ и 126 лв. „продава“.

Свързани компании:

КРЗ Одесос АД(ODES)

Холдинг Варна AД(HVAR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:03 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още