IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Български фирми кандидатстват за ремонт на Главната квартира на НАТО

Заинтересованите фирми трябва да са включени в базата данни на кандидатите за участие в международни процедури на НАТО, поддържана от Министерство на икономиката и енергетиката

12:03 | 17.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Български фирми кандидатстват за ремонт на Главната квартира на НАТО
Международният секретариат на НАТО обявява международен търг за извършване на ремонтни работи по канализационната мрежа в Главната квартира на НАТО в Брюксел, Белгия, съобщават от Министерство на икономиката и енергетиката.

Българските компании, които желаят да участват в търга, могат да подават писмени заявления до 26 юли 2006 година в министерството.

Срокът за изпращане на офертите в Главната квартира на НАТО е 18 септември тази година, уточняват от министерството.

Предвижда се кандидатите задължително да се запознаят на място с изискванията и условията на работа, като за целта са определени две дати – 23 август или 4 септември 2006 година. Заинтересованите фирми трябва предварително да потвърдят участието си в посещението най-късно до 18 август и съответно до 30 август 2006 година за втората дата.

Компаниите, които не са включени в базата данни на кандидатите за участие в международни процедури на НАТО, следва да приложат заявление за включване и документите по чл. 7, ал. 1 от Наредбата за условията и реда за допускане на български физически или юридически лица до участие в международни процедури на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО). Формуляр на заявлението бъде намерен на интернет страницата на Министерство на икономиката и енергетиката.


В съответствие с изискванията на НАТО право на участие в международни процедури имат само физически или юридически лица от страни членки, на които е издадена Декларация за съответствие от правителството или от специално определен държавен орган на съответната страна. В България, съгласно гореспоменатата наредба, министърът на отбраната е органът, който издава Декларацията за съответствие за всяка процедура и я адресира до страната домакин.

Предвид кратките срокове за издаване на Декларацията за съответствие след получаване на известие за търг (28 календарни дни при общи условия и 35 календарни дни при изискване за достъп до класифицирана информация на НАТО), е необходимо лицата, които желаят да участват в международни процедури на НАТО, да удостоверят предварително своите финансови, технически и професионални способности пред Министерство на икономиката и енергетиката. Тези, които отговарят на условията по наредбата, се включват в база данни на кандидатите за участие в международни процедури на НАТО, поддържана от Министерство на икономиката и енергетиката.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още