IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аукцион за права и Общо събрание на Оловно цинков комплекс през седмицата

Широкият борсов индикатор BG40 се повиши с 2,52 на сто за изминалата седмица до рекордните 165,14 пункта

07:55 | 17.07.06 г.
Аукцион за права и Общо събрание на Оловно цинков комплекс през седмицата
Днес (17 юли) ще се проведе отложеното от 30 юни Общо събрание на ИД Индустриален Фонд АД-София, на което ще се гласува за увеличаване на резерва с печалбата на дружеството за 2005 г., както и за изкупуване на собствени акции по реда на чл. 199 от ЗППЦК.
 
Във вторник (18 юли) на Българска фондова борса ще се проведе аукцион за продажбата на неизползваните 81 276 права от увеличението на капитала на ЗД Евроинс. Срещу четири права може да се запише една от новите акции на застрахователното дружество по номинална цена от един лев и емисионна стойност 3,30 лв.

В четвъртък (20 юли) ще се състои Общото събрание на акционерите на Оловно цинков комплекс АД-Кърджали, на което ще се вземе решение за освобождаване на членовете на управителните органи от отговорност за дейността им през 2005 г. и ще се направят промени в устава на дружеството.

През изминалата седмица УД Стандарт Асет Мениджмънт АД, действащо от името и за сметка на ДФ Стандарт Инвестмънт Високодоходен Фонд, получи разрешение от КФН да инвестира до 20 на сто от активите на фонда в акции на Оловно цинков комплекс АД.
 
На 15 август тази година мажоритарният собственик Интертръст ЕАД – София ще отправи търгово предложение за закупуване на всички останали акции с право на глас в Общото събрание на публичното дружество Оловно цинков комплекс АД – Кърджали (ОЦК). Интертръст ЕАД притежава 8 298 052 акции от ОЦК, представляващи 98,63% от капитала на дружеството.
 
Също до 20 юли на БФБ-София ще се търгуват и правата на Прайм Пропърти БГ, даващи възможност за участие в увеличението на капитала на дружеството. Аукционът за неизползваните права ще се проведе на 31-ви юли, а съотношението на издадените права и новите акции е 1 към 4.  

Широкият борсов индикатор BG40 се повиши с 4,06 пункта, или 2,52 на сто, за изминалата седмица, като след четири поредни повишения достигна рекордните 165,14 пункта. SOFIX нарасна с 5,4 пункта, или 0,61%, на седмична база до ниво от 894,31 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:19 | 17.07.06 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още