IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Трансинвестмънт АДСИЦ закупи вземания по кредитни карти за 320 хил. лв.

Дружеството цели да генерира приходи от сконтирането на придобиваните вземания, като предвиденият годишен лихвен процент е 8 на сто.

12:15 | 16.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Трансинвестмънт АДСИЦ закупи вземания по кредитни карти за 320 хил. лв.

Трансинвестмънт АДСИЦ - София закупи от Транскарт Файненшъл Сървисис ЕАД съвкупност от вземания, включваща вземания по главници, формирани от договори за картово разплащане, съобщи БФБ – София.

Номиналната стойност на динамичната съвкупност от вземания е 320 хил. лв., а покупната цена е 296 290 лв.

Дружеството цели да генерира приходи от сконтирането на придобиваните вземания, като предвиденият годишен лихвен процент е 8 на сто. В края на миналия месец Трансивестмънт закупи от Транскарт вземания по договори за картово разплащане с общ номинал от 500 036,79 лв. за сумата от 462 963 лв.

Финансирането на дейността ще става основно чрез издаване на дългови ценни книжа. Трансинвестмънт планира емитирането на облигационен заем между 6 и 15 млн. лв., с матуритет от 5 години, фиксиран едногодишен купон от 6,5% и опция за предварително изкупуване.

На 8 юни 2006 успешно приключи подписката от първоначалното задължително увеличение на капитала на Трансинвестмънт АДСИЦ, като всички предложени 150 000 акции бяха записани и платени.

 

 

 

 

Свързани компании:

Трансинвестмънт АДСИЦ(TRIV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:17 | 16.07.06 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още