IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Куриоз на седмицата – Интерлоджик-лизинг АД

Компанията купува апартаменти в Драгалевци, след което ги продава на свързано дружество

11:18 | 16.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Куриоз на седмицата – Интерлоджик-лизинг АД
В началото на 2005 г. “Интерлоджик - лизинг” АД сключва предварителен договор за покупка на 20 апартамента със съответните помещения в сутерена, както и 13 гаража от жилищна сграда в кв. Драгалевци. Поетапно дружеството придобива горепосочените апартаменти, като покупната цена е около 1 000 евро на квадратен метър, а разгърнатата застроена площ на недвижимите имоти е 3 440 кв.м.
 
През май тази година Общо събрание на акционерите (ОСА) на “Интерлоджик Имоти” АД, свързано с горепосоченото “Интерлоджик-лизинг”, овласти Съвета на директорите (СД) на дружеството за покупка или покупка на лизинг на тези 20 апартамента и всички останали помещения, като е възможна и покупка на апартаменти поотделно.
 
Продавачът е “Интерлоджик - лизинг” АД, като общата стойност на сделката може да достигне 4,354 млн. евро без ДДС. При продажба на отделен имот – цената, в размер на 1266 евро/кв. м. без ДДС, се заплаща при сключването на договор за продажба. В случай на продажба на недвижимите имоти на лизинг се дължи авансова вноска в размер на 10-50% от стойността, като останалата част от цената се заплаща на равномерни месечни вноски за договореният период от време (до 20 години).
 
Едно и също лице, а именно Георгиос Стерянопулос, притежава непряко над 25 на сто от гласовете в Общото събрание на купувача “Интерлоджик - Имоти” АД и на продавача “Интерлоджик - Лизинг” АД.
 
Също така ОСА овласти Съвета на директорите в срок до 5 години да има право да увеличава капитала на дружеството до достигане на обща номинална стойност на капитала от 50 млн. лева чрез издаване на нови акции, обикновени или привилегировани, като може да приема решения за издаване на всякакви видове корпоративни облигации до 100 млн. евро.
 
Дружеството е част от международната група Интерлоджик, която има свои поделения в Гърция, Кипър и България и развива дейност основно в областта на портфейлните инвестиции и финансовите услуги.
 
Същевременно стана ясно, че Интерлоджик-лизинг АД възнамерява да увеличи капитала си 5 пъти до 11 912 300 лв., чрез публично предлагане на 9 529 840 акции с номинална и емисионна стойност от 1 лев, като търговията с правата от увеличението стартира на 26 юли.

Свързани компании:

Интерлоджик - лизинг АД(INTL)

Интерлоджик-Имоти АД(INTR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още