IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ХД Пътища взима кредит за инвестиции

През последните два месеца ХД Пътища има четири договора, чиято стойност превишава 10% от средните приходи на дружеството за последните 3 години

17:50 | 14.07.06 г.
ХД Пътища взима кредит за инвестиции

Холдингово дружество Пътища АД има сключен договор с Първа Инвестиционна Банка АД, гр. София за отпускане на кредит за инвестиции от дружеството и/или негови дъщерни дружества, съобщава Българска фондова борса.

На основание чл. 114. ал.8. т. 1 от ЗППЦК за сключването му не се изисква решение на Общото събрание на акционерите.

През юни холдинговото дружество сключи договор за финансов заем с UBS AG – Швейцария, а десет дни по-късно и договор с дъщерното си дружество Пътностроителна техника ЕАД за отпускане на заем в размер на 1,5 млн. евро.

За април и май ХД Пътища сключи договор с Първа Инвестиционна Банка за отпускане на овърдрафт в размер на 8 млн. евро, предназначени за обезпечаване на плащанията по издадени от банката банкови гаранции и за оборотни средства и сключи договор за закупуване на дълготраен актив.

През последните два месеца ХД Пътища има четири договора, чиято стойност превишава 10% от средните приходи на дружеството за последните 3 години. 

От съобщение на компанията до борсата става ясно още, че с решение на Софийски градски съд е заличен старият Съвет на директорите, който бе в състав – Иван Трифонов, Венета Масларова и Десислава Любенова. Вписан е нов състав на Съвета на директорите – Занзи Холдинг БГ ЕАД – София, представлявано от Орлин Хаджиянков, заместник председател – Нео Трейдо ЕООД-София, представлявано от Ралица Кръстева и изпълнителен директор - Вато 2002 ООД-София, представлявано от Веселина Стоянова.

Дружеството ще се управлява и представлява заедно от всеки двама от членовете на Съвета на директорите, както и от прокуристите Филип Стоянов и Мирослав Мазнев, заедно или поотделно.

Основен акционер в дружеството е Бургаски корабосторителници АД с дялово участие от 45,17 на сто, докато Вабо хит ЕООД има 23,99%. Акциите на дружеството отбелязаха повишения през последните седем борсови сесии, за да приключат днешната сесия на средно ниво от 2754,14 лв.

Свързани компании:

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още