IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слънце Стара Загора БТ въвежда три нови асортимента цигари

Новите продукти са „Verea“ с 10 цигари в пакет, „Country“ с 10 цигари в пакет и „Global“ с 25 цигари в пакет и ще се предлагат в мека потребителска опаковка

12:57 | 14.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Слънце Стара Загора БТ въвежда три нови асортимента цигари

Слънце Стара Загора БТ въвежда три нови асортимента цигари с филтър, гласи съобщение на сайта на Българска фондова борса – София.

Новите продукти са „Verea“ с 10 цигари в пакет, „Country“ с 10 цигари в пакет и „Global“ с 25 цигари в пакет и ще се предлагат в мека потребителска опаковка. Тютюневите изделия са предназначени за вътрешния пазар.

Днес от борсата съобщиха още, че дружеството е получило лиценз от Агенция митници за управление на данъчен склад за производство и складиране на акцизни стоки, в съответствие с новия Закон за акцизите и данъчните складове, който влезе в сила от 1 юли. Според новия нормативен акт акцизни стоки ще могат да се произвеждат само в лицензирани от митниците акцизни складове.

Според програмата за преструктуриране на Булгартабак хлодинг АД не се предвижда приватизация на Слънце Стара Загора БТ. Предстои оптимизация на производството на цигари чрез концентрация на извършваните от Слънце Стара Загора БТ и Пловдив БТ дейности на нова производствена площадка, която вероятно ще бъде в структурата на пловдивското дружество. Холдингът притежава 78,18% от капитала на старозагорското предприятие.

Последната сделка с акции на Слънце Стара Загора БТ е сключена на 7 юли на цена от 5 лв. за брой. Офертите по позицията са на нива от 4,82 лв. „купува“ и 6,15 лв. „продава“.

Свързани компании:

Слънце Стара Загора-Табак АД(SUN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:34 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още