IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IPO-то на Адванс Екуити холдинг тръгва на 25 юли

Основни акционери в Адванс Екуити холдинг са „Карол Стандарт” ЕООД с 50,5% от капитала и „ИД „Адванс Инвест” АД с 49,5%

13:05 | 14.07.06 г.
IPO-то на Адванс Екуити холдинг тръгва на 25 юли

На 25 юли (вторник) ще стартира първичното публично предлагане (IPO) на “Адванс Екуити холдинг“ - АД, София, става ясно от съобщение в последния брой на Държавен вестник.

Съгласно решение на Общото събрание на акционерите на дружеството и потвърден проспект от Комисията за финансов надзор компанията ще увеличи капитала си от 2 млн. лв. на 12 млн. лв. чрез предлагането на 10 млн. обикновени поименни безналични акции с право на един глас с номинална и емисионна стойност от един лев всяка.

Първичното публично предлагане на акциите ще се извърши на "Първичен пазар" на БФБ при условията на "смесен закрит аукцион" в рамките на 8 работни дни, съответно на 7 борсови сесии, като през шестия работен ден след началото на предлагането акции не се предлагат за записване.

Целият обем на емисията акции е разпределен в 5 пакета от по 2 млн. акции при минимална емисионна стойност 1 лв. и максимална цена, определена от пазара, по правилата за изпълнение на поръчки, подавани на смесен закрит аукцион.

След потвърдения проспект от Комисията за финансов надзор получихме доста нови предложения, най-вече в сферата на строително-ремонтните дейности и ветропарковете, което още веднъж показва необходимостта на малкия предприемач от партньор като нас”, каза за Investor.bg изпълнителният директор на Адванс Екуити холдинг Венцеслав Петров.

Всеки ден през първите 5 работни дни (от 25 юли до 1 август), ще се предлагат за записване от инвеститорите по 1 пакет от 2 млн. акции в рамките на една борсова сесия. В случай на частична продажба на акциите останалото количество непродадени акции ще бъде предложено за продажба на всеки следващ работен ден до изчерпване на количеството.

След приключването на петата борсова сесия следва шестият работен ден, през който акции на дружеството не се предлагат за записване от инвеститори. На седмия и осмия работен ден (шеста и седма борсова сесия), съответно 3 и 4 август след началото на подписката се предлагат за записване на инвеститорите акциите на дружеството, които са останали незаписани по време на първите 5 борсови сесии.

При настоящото увеличение на капитала на дружеството акционерите не разполагат с предимственото право за записване на акции по чл. 194 от Търговския закон. Всички лица, които желаят, могат да запишат акции от новата емисия на дружеството. Всяко лице може да запише най-малко една нова акция по минимална емисионна стойност от 1 лв., съответно на желаната от него по-висока цена при подаване на лимитирани поръчки или на служебно определената от системата на БФБ цена при подаване на пазарни поръчки.

Записването на акции от инвеститорите се извършва чрез подаване на писмени поръчки, които могат да бъдат лимитирани или пазарни.

Основни акционери в Адванс Екуити холдинг са „Карол Стандарт” ЕООД с 50,5% от капитала и „ИД „Адванс Инвест” АД с 49,5%.

Свързани компании:

Адванс Екуити Холдинг АД (в ликвидация)(ADVE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още