IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три пъти е нараснал броят на българите с компютър вкъщи за две години

Към октомври 2005 почти една трета от българите имат достъп до компютър, като процентът във възрастта над 15 години е 34 на сто

10:23 | 14.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Три пъти е нараснал броят на българите с компютър вкъщи за две години

Тройно увеличение на българите, които ползват компютър вкъщи, е отчетено през 2005 година в сравнение с 2003 година, според Доклад за състоянието и развитието на информационното общество в България.

Документът бе обсъден на 13 юли на заседание на Координационния съвет за Информационно общество към Министерски съвет под ръководството на председателя на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС) – Пламен Вачков, съобщават от агенцията.

За последните две години два пъти се е увеличил броят на хората, които използват компютър на работното място.

Към октомври 2005 година почти една трета от българите имат достъп до компютър, като процентът във възрастта над 15 години е 34 на сто. 

За момента повече подробности и конкретни цифри от доклада на агенцията не се съобщават. Вероятно до няколко дни ще се вземе решение за оповестяване на по-детайлна информация от целия документ, обясниха за Investor.bg от ДАИТС.

Докладът е разработен по инициатива на агенцията, като на основата на този документ през септември тя ще предложи на Координационния съвет по информационно общество да бъде приета програма за развитие на сектора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:51 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още