IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 14 юли

08:10 | 14.07.06 г.
Преглед на печата за 14 юли
България нарушител №1 в усвояването на европари

Екоминистерството е докладвало за нередности за 7 милиона евро при изпълнението на проект, финансиран по ИСПА
в. Сега

България е най-големият нарушител при усвояването на пари от еврофондовете. Парадоксалното е, че тя е допуснала нередности само по един проект по една програма - ИСПА, но той е за 7 млн. евро.

Това е записано в годишния доклад на ЕК за защита на финансовите интереси на ЕС, който бе публикуван вчера. Страните-членки на ЕС и получателите на еврофондове са задължени да докладват на ЕК и на Европейската служба за защита от измами - ОЛАФ, всички данни за нередности при използване на средствата.


Скандал! Подариха на гърци туризма ни
Царското правителство пусна троянски кон в бранша
в. Стандарт

Царското правителство е вкарало автогол на родния туризъм, като е пуснало троянски кон в бранша. Хората на Симеон са решили Гърция да ни учи какво да правим с курортите си. Фирма от южната ни съседка, която е най-големият ни конкурент в бранша, е избрана да ни предаде европейския опит. Консорциум начело с "Планет" - Гърция, бе предпочетен сред 39 кандидати за проект на стойност 1,4 млн. евро. Той се финансира по програма ФАР на Евросъюза. Така гърците прибират наши пари от Европа, скочиха хора от бранша. Наши експерти са поискали участието на родни фирми.

Канадски инвеститор напуска възмутен България

в. Сега

Канадската златодобивна компания "Дънди прешъс" ще пренасочи планираните за България инвестиции от $ 175 млн. в друга страна на Балканите или в Западна Европа. Това обяви вчера изпълнителният вицепрезидент на компанията Лорънс Марсланд.
 
Причината е забавеното с пет месеца решение по доклада за въздействието върху околната среда от екоминистър Джевдет Чакъров. Става въпрос за проект за изграждането на инсталация за производство на метали в Челопеч и на съпътстващи съоръжения. Министърът не се е произнесъл в срок и по доклада за другата проучвана площ - в Крумовград.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още