IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите от концесии за добив на подземни богатства са 14 млн. лв. за 2005

През изминалата година министърът на икономиката и енергетиката е сключил тринадесет концесионни договора за добив на нефт и газ и осемнадесет – за добив на твърди горива

13:44 | 13.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Приходите от концесии за добив на подземни богатства са 14 млн. лв. за 2005

Общо 13,7 млн. лева са приходите от предоставените концесии за добив на подземни богатства през 2005 година. Това се посочва в доклад на министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, който обобщава годишните доклади на Комисиите за контрол по предоставените концесии за добив на подземни богатства, съобщиха от Министерски съвет.

Приходите от добива на метални полезни изкопаеми са 8,29 млн. лв., от неметални полезни изкопаеми – 2,65 млн. лв., от нефт и газ – 2,37 млн. лв., от твърди горива – 373 хил. лв.

Около 70 млн. лв. са инвестирали концесионерите на находища за добив на метални полезни изкопаеми, производствени технологични отпадъци от миннодобивната и миннопреработвателната дейност, неметални полезни изкопаеми и скално-облицовъчни материали.

През изминалата година министърът на икономиката и енергетиката е сключил тринадесет концесионни договора за добив на нефт и газ и осемнадесет – за добив на твърди горива.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още