IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фондовете на Стандарт Асет Мениджмънт ще инвестират в Пловдив Юрий Гагарин

Булгартабак възнамерява да осъществи продажбата на 80,57% от капитала на Пловдив Юрий Гагарин БТ до края на юли чрез публично предлагане на БФБ

09:40 | 13.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Фондовете на Стандарт Асет Мениджмънт ще инвестират в Пловдив Юрий Гагарин

Димана Ранкова – заместник-председател на КФН, ръководещ управление “Надзор на инвестиционната дейност”, издаде разрешение на УД Стандарт Асет Мениджмънт АД, действащо от името и за сметка на ДФ Стандарт Инвестмънт Високодоходен Фонд, да инвестира до 20 на сто от активите на фонда в акции на Пловдив Юрий Гагарин БТ АД и до 20 на сто от активите на фонда в акции на Оловно цинков комплекс АД, съобщиха от комисията.

Разрешението се дава при условие да бъде спазено ограничението общата стойност на инвестициите до 20 на сто да не надвишава 40 на сто от активите на договорния фонд.


Също така УД Стандарт Асет Мениджмънт АД, действащо от името и за сметка на ДФ Стандарт Инвестмънт Балансиран Фонд, ще може да инвестира до двадесет на сто от активите на фонда в акции на Пловдив Юрий Гагарин БТ АД и до двадесет на сто от активите на фонда в акции на Биовет АД, при спазване на ограничението общата стойност на инвестициите до 20 на сто да не надвишава 40 на сто от активите на договорния фонд.

Булгартабак-Холдинг АД възнамерява да осъществи продажбата на 80,57% от капитала на Пловдив Юрий Гагарин БТ до края на юли чрез публично предлагане на Българска фондова борса – София АД.

Интертръст ЕАД – София има намерение да регистрира търгово предложение за закупуване на всички останали акции с право на глас в Общото събрание на публичното дружество Оловно цинков комплекс АД – Кърджали (ОЦК), като това ще стане на 15 август тази година. Интертръст ЕАД притежава 8 298 052 акции от ОЦК, представляващи 98,63% от капитала на дружеството.

Фармацевтичната компания Биовет обяви нетна одитирана печалба за 2005 година в размер на 1,073 млн. лв., спрямо 515 хил. лв. за предходната година. Основният капитал на Биовет е 6,783 млн. лв., а мажоритарен акционер в дружеството с 82,57% от капитала е Хювефарма АД.

Свързани компании:

ОЦК АД /в несъстоятелност/(5OTZ)

Юрий Гагарин АД(YGAG)

Биовет АД(53B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още