IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Алма Тур ще издава втора емисия облигации на стойност до 5 млн. евро

Решението е взето на проведеното на 9 юни Общо събрание, максималният брой на издадените облигации е 5 000, всяка с номинал от 1 000 евро

17:27 | 12.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Алма Тур ще издава втора емисия облигации на стойност до 5 млн. евро
Акционерите на Алма Тур БГ АД са гласували за издаване на втора емисия корпоративни облигации в условията на първично частно предлагане, съобщи БФБ – София. Решението е взето на проведеното на 9 юни Общо събрание.

Заемът ще бъде в размер на максимум 5 млн. евро за срок от 5 години. Максималният брой на издадените облигации е 5 000, всяка с номинал от 1 000 евро.

От борсата съобщиха още, че с решение на Софийски градски съд от 5 юли, капиталът на Алма Тур БГ е увеличен от 611 хил. лв. на 1,05 млн. лв. чрез издаване на 43 885 нови акции с номинал от 10 лв.

Алма Тур БГ е един от водещите туроператори в България, член на Международната асоциация по въздушен транспорт (IATA), Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА) и Българската туристическа камара (БТК).

На БФБ – София се търгува емисия тригодишни облигации на дружеството, които бяха издадени през ноември 2003 година. Общата номинална стойност на емисията е 750 хил. евро, а годишната лихва е 8%.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:46 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още