IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Старком Лизинг издаде облигационна емисия за 3 млн. евро

Целта на емисията облигации е да осигури ресурс за финансиране на нови лизингови сделки

17:23 | 11.07.06 г.
Старком Лизинг издаде облигационна емисия за 3 млн. евро
Старком Лизинг” АД издаде първата си емисия корпоративни, обезпечени облигации с номинална стойност 3 млн. евро. Водещ мениджър по сделката е “Райфайзенбанк (България)” ЕАД. Емисията е за срок от 5 години и падеж на 7 юли 2011 г.

Купонът е плаващ, в размер на 6-месечен Юрибор + 3.50%, но не по-малко от 6.50% на годишна база. Главницата се погасява разсрочено на датите на последните осем купонни плащания.

Първичното записване на облигациите беше осъществено при условията на частно предлагане. На по-късен етап се планира вписване на емисията в регистъра на публичните емисии и регистрация за вторична търговия на БФБ – София АД.

Целта на емисията облигации е да осигури ресурс за финансиране на нови лизингови сделки. “Старком Лизинг” АД, чийто основен предмет на дейност е лизингово финансиране на нови автомобили, е част от икономическата група на Старком Холдинг АД, основен акционер и в ЗД “Евроинс” АД.

За периода 2003-2006 г. Райфайзенбанк (България) е пласирала 33 облигационни емисии, като общата номинална стойност на структурираните и пласирани облигации надхвърля 246 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още