IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Общо 60 хил. лв. глоба за “АДИС” ЕООД заради злоупотреба с монопол

Комисията е установила, че компанията е извършвала дейността си без да притежава необходимите за това лицензи

16:07 | 11.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Общо 60 хил. лв. глоба за “АДИС” ЕООД заради злоупотреба с монопол

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи две имуществени санкции по 30 000 лв. на “Агенция за дипломатически имоти в страната” ЕООД (АДИС) за извършени нарушения Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК), съобщиха от регулаторния орган.

Преписката е образувана във връзка с влязло в сила решение на ВАС, с което се връща за ново разглеждане решение на КЗК от март 2005.

АДИС” ЕООД осъществява производство и пренос на топлинна енергия за битово потребление. Жалбата е подадена от група граждани – потребители на дружеството.

Комисията е установила, че компанията е извършвала дейността си без да притежава необходимите за това лицензи. При продажба на топлинна енергия са използвани неформални договори, в които липсват одобрени от ДКЕВР общи условия. Използваната методика за формиране на сметки не отчита индивидуалното потребление на потребителите, като по този начин ги поставя в неравностойно положение едни спрямо други. Освен това едностранно са се определяли и налагали неустойки.

Господстващото предприятие необосновано и в противоречие с нормативната уредба отказва да сключи договор за преминаване на клиентите си към дялово разпределение на топлинната енергия, добавят от КЗК.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:08 | 11.07.06 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още