IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ален Мак издаде първата си емисия облигации на стойност 6,5 млн. евро

Емисията е за срок от 5 години при годишен купон 3-месечен EURIBOR с надбавка от 4,75%, но не по-малко от 7,50%, платим на всеки 3 месеца

16:08 | 11.07.06 г.
Ален Мак издаде първата си емисия облигации на стойност 6,5 млн. евро
На 30 юни 2006 г. Ален Мак АД издаде първата си емисия корпоративни облигации с номинална стойност от 6,5 млн. евро. Облигациите са обезпечени с ипотека върху недвижими имоти и залог на вземания. Мениджър по сделката е инвестиционен посредник Ти Би Ай Инвест ЕАД.

Емисията е за срок от 5 години при годишен купон 3-месечен EURIBOR с надбавка от 4,75%, но не по-малко от 7,50%, платим на всеки 3 месеца. Емитентът има право, след първата година от срока на емисията, на всяко купонно плащане, да погасява предсрочно главницата по заема.

Главницата ще бъде погасена на вноски с последните 12 лихвени плащания. Първоначално емисията се пласира частно, като след това ще бъде заявена регистрация в Комисията за финансов надзор с цел вторична търговия на Българска фондова борса – София. Номиналната стойност на една облигация е 1 000 евро.

Емисията облигации на Ален Мак АД е записана успешно в рамките на два работни дни, от единадесет пенсионни фонда и една пенсионно-осигурителна компания.

От началото на 2003 г. до момента Ти Би Ай Инвест ЕАД е бил мениджър или ко-мениджър на 21 емисии облигации с обща номинална стойност над 82.7 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:00 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още