IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румънски пирати нападнаха ферибот на Параходство БРП

Разбойници на лодки са се прехвърлили през борда с куки и въжета, предполага се, че прослушват радиоканал, по който екипажите докладват за видовете товари

11:20 | 11.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Румънски пирати нападнаха ферибот на Параходство БРП
Ферибот на Параходство Българско речно плаване се върна днес в Русе ограбен от поредно румънско пиратско нападение, съобщиха пострадали шофьори и вторият помощник-капитан на кораба "Петър Берон" Росен Райков, цитирани от Dnes.bg.

Фериботът е нападнат в събота, когато екипажът и пътуващите шофьори е трябвало да се явят на извънредна паспортна и митническа проверка в румънското пристанище Галац. Тогава платформата с автомобилите е останала без хора в дунавските води и разбойници на лодки са се прехвърлили през борда с куки и въжета, разказа Росен Райков.

Изчезнали са 500 долара, дрехи, счупени са автомобилни стъкла, водна помпа, кабели и едномесечно куче от скъпата порода "Кавказка овчарка", което струва 750 долара, каза гръцкият шофьор Костас Гулгас. Пострадала е леката кола на един грък, украински микробус и липсва част от оборудването на ферибота.

Вероятно румънските пирати от лодките прослушват радиоканал 7, по който екипажите на плавателните съдове докладват на властите на брега за видовете коли и товари и тогава нападат, предположи Росен Райков. По думите му румънската полиция и речна капитания са започнали разследване на този случай.

Шофьори на ТИР-ове, които редовно пътуват с този ферибот до украинското пристанище Рени съобщиха, че подобни пиратски нападения в румънски води не са рядкост.

Свързани компании:

Параходство Българско речно плаване АД(BRP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:57 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още