IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ajilon Consulting-България сключи нов договор с HP

В момента за българското представителство на Ajilon работят 120 души, планира се те да се увеличат до 500 до 2007 г.

16:57 | 10.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Ajilon Consulting-България сключи нов договор с HP

IT компанията Ajilon Consulting – България спечели нов договор с Hewlett Packard, който е свързан със старта на дейността на глобалния център за обслужване на клиенти на HP от Европа, Близкия изток и Африка. Това съобщиха за Investor.bg от Ajilon Consulting, която е на българския пазар от края на 2004 г. и чиито основен голям чуждестранен клиент засега е именно HP.

На практика настоящият договор е продължение на започналото вече в края на 2005 г. сътрудничество между двете групи, като по силата на контракта компанията ще предоставя дистанционни услуги за клиентите на НР в Европа посредством центъра за глобални услуги, базиран в София.

Центърът на НР ще се фокусира върху предоставянето на дистанционен мониторинг и техническа поддръжка на IT инфраструктурата. Опитът на Ajilon в управлението и предоставянето на този тип услуги се оказа решаващ фактор за повторния избор на компанията за партньор в изпълнението на този проект, обясниха от Ajilon Consulting – България, като не уточниха стойността на договора.

Ajilon Consulting има 35-годишен опит в сферата на IT услугите, като осигурява на клиентите си високотехнологични решения. От групата смятат, че през последните три години секторът на високите технологии е претърпял бурно развитие в Европа и САЩ и целта им е да се фокусират върху нарастващите възможности на пазара в Източна Европа. Освен в София, те имат свое представителство и в Братислава.

Като предимство за развитието на дейността им в региона от Ajilon посочват високата квалификация на кадрите тук, добрите им технически и езикови умения, както и близостта на региона до основните клиенти на компанията в Западна Европа.

При стъпването на групата у нас тя има персонал от един човек, а към момента за българското представителство работят 120 души. Целите на Ajilon Consulting са до края на 2006 г. да наеме екип от 250 човека, който да достигне цифрата от 500 души до 2007 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:40 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още