IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Асоциация на индустриалния капитал в България е приета за член на UNIQUE

Публичните дружества, представени в UNIQUE осигуряват работа на над 10,5 милиона души

16:38 | 07.07.06 г.
Асоциация на индустриалния капитал в България е приета за член на UNIQUE

Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) бе приета за член на Съюза на публичните компании в Европа след днешното заседание на Управителния съвет на организацията във Виена, съобщиха от асоциацията за Investor.bg.

UNIQUE (Union of Issuеrs Quоted on Europe) обединява организации, които представят интересите на над 3500 публични компании от седем страни от Европейския съюз като Австрия, Великобритания, Германия, Франция, Швейцария и др.

Публичните дружества, представени в UNIQUE, осигуряват работа на над 10,5 милиона души, като имат пазарна капитализация от 3 милиона до 64 милиарда евро. Това според организацията ясно показва разнообразието на публичния сектор на ЕС.

Целите на UNIQUE са да създава ясна идентичност на публичния сектор и да демонстрира значението му за инвестиционния пазар и за общата икономика на ЕС, както и да представя интересите и изискванията на публичните компании, да помага повишаването на дела им в европейската икономика.

UNIQUE се стреми да изгради силна колективна организация, представителна за сектора, обединяваща директори на компании и лидери в областта на търговията с ценни нижа.

Приемането на АИКБ в международната организация ще съдейства за развитието на капиталовия пазар у нас и за популяризиране на българските публични компании в чужбина, смятат от асоциацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:27 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още