IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Siemens достави последните две дизелови мотриси

За някои от доставените вече мотриси не са платени мита, а други се нуждаят от смяна на колелата, тъй като старите такива са пригодени за по-бързи трасета

10:51 | 07.07.06 г.
Siemens достави последните две дизелови мотриси

Последните две дизелови мотриси по подписания миналата година договор между БДЖ и немската компания Siemens бяха доставени вчера в депото във Варна, съобщи Railway Market. През март 2005 година БДЖ сключи договор със Siemens за доставка и ремонт на 25 дизелови мотриси на обща стойност 67 милиона евро.

Само 15 от общо двадесет и петте мотриси са готови за експлоатация. За една част от тях още не са платени мита, а друга част се нуждае от смяна на колелата, тъй като се оказва, че старите такива са пригодени за по-бързи трасета.

БДЖ и Siemens са подписали и отделен контракт, регламентиращ поддръжката на мотрисите. Българските работници, които работят по ремонт на локомотивите и вагоните, са минали през обучение в немското подразделение на Siemens.

В България продуктите на Siemens в областта на осигурителната техника за железопътния транспорт са познати от периода между двете войни. Първите трамваи в София са свързани с името на компанията. Фирмата участва в първите проекти за електрификация на железопътния транспорт в България с доставката и монтажа на магистрален кабел. През последните години Siemens задълбочава сътрудничеството си с Български държавни железници БДЖ ЕАД и НК „Железопътна инфраструктура“, Софийското метро и Градския транспорт в столицата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:09 | 12.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още