IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Задълженията към „Софийска вода“ достигнаха 38 млн. лв.

В случай на непогасяване на задълженията, некоректните клиенти се дават под съд

12:51 | 06.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Задълженията към „Софийска вода“ достигнаха 38 млн. лв.

Натрупаният дълг към „Софийска вода“ е над 38 млн. лв., от които 83 на сто са задълженията на домакинствата, съобщиха от компанията.

По проекта на дружеството "От врата на врата" за първите пет месеца на тази година са събрани 818 860 лв. и са сключени 3 021 споразумения за разсрочено плащане. Събраните средства от дълга отиват за подновяване на водопроводната и канализационната мрежа, обясниха от „Софийска вода“.

През тази седмица четири екипа на дружеството посещават нередовните платци в с. Железница, с. Бистрица, кварталите Симеоново и Драгалевци , като преговарят с тях за различните начини на изплащане на задълженията.

Длъжниците в тези квартали са 417, а размерът на задълженията им към дружеството са достигнали 128 377 лв.

Три екипа на "Софийска вода" пък посещават нередовните си платци в големите столични квартали, като започват от кв. Света троица, където длъжниците са 1 067, със задължения от над 450 290 лв, уточняват още от компанията. Задълженията могат да се изплатят директно на посредниците или да бъдат сключени споразумения за разсрочено плащане на дълга с 25% първоначална вноска.

В случай на непогасяване на задълженията, некоректните клиенти се дават под съд, а последната стъпка при взаимоотношенията с фирмите-длъжници е спиране на водоподаването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още