IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Завърши плановият ремонт на четвърти блок на АЕЦ „Козлодуй“

От 17 юни тази година в планов годишен ремонт излезе пети енергоблок

11:16 | 06.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Завърши плановият ремонт на четвърти блок на АЕЦ „Козлодуй“

На 5 юли в 23:20 часа четвърти енергоблок на АЕЦ "Козлодуй" беше включен в паралел с енергийната система на страната след извършена проверка и издадено разрешение от Агенцията за ядрено регулиране, съобщиха от централата.

В 8.00 часа тази сутрин мощността на блока е била 35% и ще продължи да се повишава в съответствие с графика на Централно диспечерско управление (ЦДУ) – София.

Плановият годишен ремонт на четвърти блок, който започна на 9 юни т. г., приключи с два дни по-рано от предвидения срок.

По време на престоя са били извършени предвидените ремонтни дейности и профилактика на оборудването. Реакторът на 440-мегаватовия блок е презареден със свежо ядрено гориво, осигуряващо работата му през настъпващата горивна кампания.

Трети и шести блок на атомната централа сега работят със 100-процентно натоварване на мощностите съгласно графика на ЦДУ. От 17 юни тази година в планов годишен ремонт излезе пети енергоблок, съобщават от АЕЦ "Козлодуй".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:17 | 06.07.06 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още