IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Укрепиха свлачищата край курорта „Слънчев ден“ с над 4 млн. евро

Договорите със строителя и супервайзора са съответно за 3,803 милиона евро с ДДС и 209 000 евро с ДДС

10:27 | 06.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Укрепиха свлачищата край курорта „Слънчев ден“ с над 4 млн. евро

Завърши укрепването на свлачището край курортен комплекс "Слънчев ден" и пътя Варна - Златни пясъци, съобщиха от на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Строителните работи са извършени от консорциум "Газстроймонтаж - Геосонда", а строителният надзор е бил възложен на "Mott MacDonald", Великобритания.

Договорите със строителя и супервайзора са съответно за 3,803 милиона евро с ДДС и 209 000 евро с ДДС. Изпълнителите са избрани чрез открити международни търгове, организирани по правилата на финансиращата институция - Европейската инвестиционна банка.

Проектът за укрепване на свлачището на "Слънчев ден" и пътя Варна - Златни пясъци в курортните комплекси "Св. Св. Константин и Елена" и "Слънчев ден" е втората схема по Северното Черноморие, която се реализира в рамките на проект "България - защита на речните и морските брегове от ерозията и абразията на водата и свързаните с тях свлачищни процеси".

Финансирането на проекта е осигурено с държавно гарантирани заеми от 25 милиона евро от Европейската инвестиционна банка и 15 милиона евро от Банката за развитие на Съвета на Европа, допълниха от министерството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още