IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще обучават собственици на морски хотели за разделно събиране на отпадъци

“Албена” е първият черноморски курорт, който изцяло въвежда система за разделно събиране на отпадъци

10:30 | 06.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Ще обучават собственици на морски хотели за разделно събиране на отпадъци

Обучителен семинар на тема разделно събиране на отпадъци от опаковки ще се проведе на 7 юли от 14.30 ч. в КК “Албена”. Това съобщиха организаторите на събитието – националната организация по оползотворяване на отпадъци от опаковки Екобуплак и КК “Албена”.

В семинара ще вземат участие представители на 43 хотела, които се намират на територията на комплекса, както и всички търговски обекти.

Официалното откриване на системата за разделно събиране на отпадъците в черноморския курорт ще бъде на 21 юли. Кампанията е част от ангажиментите, които Екобулпак пое към Министерството на околната среда и водите с меморандум от месец май.

Албена” е първият черноморски курорт, който изцяло въвежда система за разделно събиране на отпадъци. Програмата за комплекса включва разполагане на цветни контейнери за отделните видове опаковки, раздаване на чували за битовия отпадък на търговските обекти, за да не се смесва с рециклируемите отпадъци, както и мащабна разяснителна кампания сред търговците и гостите на комплекса.

Предвижда се в хотелите да бъдат монтирани пана с инструкции за разделното събиране. Българските и чуждестранните туристи ще могат да се информират по този въпрос и от листовки с подробни обяснения, които ще бъдат разпространени и във всяка хотелска стая.

Свързани компании:

Албена АД(ALB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:04 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още