IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

БТК смята да обжалва глобата от КЗК

По-рано днес Сдружението за електронни комуникации (СЕК) пък каза, че ще обжалва размерът на глобата и ще настоява за увеличаване на санкцията до 1,1 млн. лв

16:48 | 05.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
БТК смята да обжалва глобата от КЗК
Българската телекомуникационна компания (БТК) ще обжалва решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да наложи 100 хил. лв. глоба на компанията, заяви за Investor.bg говорителят на компанията Димитър Цонев.

По-рано днес Сдружението за електронни комуникации (СЕК) пък съобщи, че ще обжалва размера на глобата и ще настоява за увеличаване на санкцията до 1,1 млн. лв.

По повод твърденията, че действията на БТК, представляващи злоупотреба с господстващо положение, са „целенасочена стратегия“ Цонев коментира, че в никакъв случай не може да става дума за стратегия.

Политиката на БТК е насочена единствено към качествени и по-евтини услуги за нашите крайни потребители“, каза той. „Ние се стремим да намаляваме цените към нашите клиенти, което не се харесва на конкуренцията, защото това намалява нейната конкурентоспособност“, допълни Цонев.

Относно твърденията за ценовата преса вследствие на това, че цените на едро на БТК са по-високи от тези на дребно, Цонев каза, че в момента компанията се фокусира изцяло върху крайния потребител, а не към конкурентните фирми и че с действията си СЕК се стреми да повиши цените на услугите на БТК в своя полза.

По силата на приватизационния договор ние сме длъжни да инвестираме в цифровизация на мрежата и в разширение на покритието. Ние сме единствената компанията, която инвестира в инфраструктура, от което нашите конкуренти не се интересуват“, коментира Цонев. По-рано днес Николай Горчилов, изпълнителен директор на Орбител и заместник-председател на Управителния съвет на СЕК, каза, че конкурентите на БТК имат желание, но нямат възможност да инвестират в развитието на мрежите си, възпрепятствани от действията на БТК.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:22 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още